Menu Bankietowe
Bufet zimnych przekąsek – ryby:
- 1. półmiski ryb wędzonych: łosoś, węgorz, pstrąg, makrela,
- 2. łosoś norweski marynowany w estragonie,
- 3. jaja przepiórcze z kawiorem czarnym i czerwonym,
- 4. karpie faszerowane z migdałami i rodzynkami,
- 5. różyczki z łososia w sosie jogurtowym.
Bufet zimnych przekąsek:
- 1. schab po warszawsku z chrzanem,
- 2. pasztet domowy i kiełbasa wiejska z czosnkiem,
- 3. półmiski mięs pieczonych i wędlin,
- 4. pieczywo mieszane,
- 5. pikle, chrzan, grzyby, papryka marynowana.
Bufet sałat , sałatek i warzywnych przystawek:
- 1. sałatka grecka z serem feta,
- 2. sałatka jajeczna z nitką selera,
- 3. świeże warzywa z dipami,
- 4. sałatka z brokułów z ziarnami słonecznika,
- 5. sałatka królewska z szynką, ananasem.
Bufet dań gorących:
- 1. schab ze śliwką w sosie śliwkowym,
- 2. skrzydełka pieczone z kurczaka w sosie pomarańczowo pieprzowym,
- 3. mięso wieprzowe w liściach kapusty pekińskiej,
- 4. wybór pierożków podsmażanych,
- 5. dorsz smażony z grzybami w sosie grzybowym.
Bufet ciast i owoców:
- 1. wybór ciasteczek bankietowych,
- 2. ciasto domowe; sernik, piernik, makowiec, szarlotka,
- 3. wybór owoców pokrojonych na paterach,
- 4. sałatki i koreczki z owoców,
- 5. fontanna z czekoladą.
Napoje zimne i gorące:
- 1. woda niegazowana, soki owocowe,
- 2. kawa z mlekiem, herbata z cytryną,
- 3. wino białe i czerwone wytrawne.