Menu Bankietowe

Bufet zimnych przekąsek – ryby:

  • 1. półmiski ryb wędzonych: łosoś, węgorz, pstrąg, makrela,
  • 2. łosoś norweski marynowany w estragonie,
  • 3. jaja przepiórcze z kawiorem czarnym i czerwonym,
  • 4. karpie faszerowane z migdałami i rodzynkami,
  • 5. różyczki z łososia w sosie jogurtowym.

Bufet zimnych przekąsek:

  • 1. schab po warszawsku z chrzanem,
  • 2. pasztet domowy i kiełbasa wiejska z czosnkiem,
  • 3. półmiski mięs pieczonych i wędlin,
  • 4. pieczywo mieszane,
  • 5. pikle, chrzan, grzyby, papryka marynowana.

Bufet sałat , sałatek i warzywnych przystawek:

  • 1. sałatka grecka z serem feta,
  • 2. sałatka jajeczna z nitką selera,
  • 3. świeże warzywa z dipami,
  • 4. sałatka z brokułów z ziarnami słonecznika,
  • 5. sałatka królewska z szynką, ananasem.

Bufet dań gorących:

  • 1. schab ze śliwką w sosie śliwkowym,
  • 2. skrzydełka pieczone z kurczaka w sosie pomarańczowo pieprzowym,
  • 3. mięso wieprzowe w liściach kapusty pekińskiej,
  • 4. wybór pierożków podsmażanych,
  • 5. dorsz smażony z grzybami w sosie grzybowym.

Bufet ciast i owoców:

  • 1. wybór ciasteczek bankietowych,
  • 2. ciasto domowe; sernik, piernik, makowiec, szarlotka,
  • 3. wybór owoców pokrojonych na paterach,
  • 4. sałatki i koreczki z owoców,
  • 5. fontanna z czekoladą.

Napoje zimne i gorące:

  • 1. woda niegazowana, soki owocowe,
  • 2. kawa z mlekiem, herbata z cytryną,
  • 3. wino białe i czerwone wytrawne.